5 Års kontroll

Dagen började med att Mamma väckte mig o till o med hjälpte mig att klä på mig för att jag va sååååå trött. Sen hade hon gjort frukost som stod o väntade på mig i köket.
Jag o Thilo åt frukost tillsammans medans Mamma packade ihop alla våra dagis kläder o sen bar det av till dagis =)

På dagis ha jag lekt med Saga o några andra kompisar men Saga är helt klart min favorit =)
När Mamma hämtade mig på dagis så va jag ute o lekte o Mamma blev inte så glad när hon upptäckte att jag bara hade en jätte tunn tröja och galonisar på mig, Hon funderade på hur dom kunde tillåta att jag gick ut så.

Bobbas va oxå med o hämtade oss idag eftersom han skulle köra mig och Mamma ut på Alnö. Jag skulle på 5 Års kontroll =) Mamma hade berättat för mig att jag skulle dit idag för att visa vilken stor och duktig tjej jag är nu. Det va bara det o vägning och mätning jag skulle göra.
Men när vi kom in till Gitte så började vi med att väga 20,7 kg och sen mäta 113 cm lång och sedan frågade hon en massa frågor om mina kompisar o vilken hand jag håller pennan o massa annat. Mamma hade även fyllt i ett papper med en massa frågor.
När dom frågat färdigt så bad hon mig ta av mig tröjan o både jag o Mamma funderade på varför o då sa doktorn att det va dags för sprutan. VA sa jag, jag skulle ju inte få nån spruta Mamma. Men Mamma hade varit slarvig när hon läste lappen så hon hade missat just den biten =(
Jag blev lite små tjurig först men jag tog av mig tröjan o sen fick jag sitta i Mammas knö medans Mamma höll i mina händer. Efter 2 sekunder va det över i det känndes som ett mygg stick bara =)
Dessvärre ha jag ju jätte ont i armen nu. Det känns som att jag har ont i magen =( Mamma skrattar åt mig när jag säger så men det känns faktiskt så. Så det så!!

Jag, Mamma o Thilo har även varit på bibilioteket här i Ljustadalen o hämtat böcker. Jag fick en lapp på Bvc idag där det stog att jag kunde gå dit o hämta min andra bok. O Mamma hade inte varit dig o hämtat Thilos första bok som man får när man föds så vi passade på att hämta dom båda. O eftersom Mamma aldrig varit på bibilioteket sp fick jag visa vägen o det gilla jag =)

På eftermiddagen ha jag lekt lite med Cleo på mitt rum och sedan va vi ute i flera timmar o busade. Efter maten stannade jag inne o spelade på mitt tv spel o sen badade jag med Thilo.

O nu är det dags för sängen så GOD NATT på er alla =)

<3 Puss Puss <3




Önskelistan till 5 års kalaset igen =)

1:   EXPEDIT Bokhylla med 16 Fack. Fyra på höjden o fyra på bredden. VIT ska den vara o kostar 995kr
2:   Lådor till hyllan. Jag vill ha 4 st som passar bra till dom 4 nedersta facken på hyllan. Svarta eller Vita

3:   Barbie möbler och andra roliga tillbehör =) Hyllan ovan ska bli ett barbiehus, varje fack ska vara ett rum så jag behöver massor med möbler. Alt från kök till cyklar o annat, haha (Det behöver inte vara av märket barbie, bara dom passar en barbie så är jag nöjd =) ) (Vad jag har ser ni i förra inlägget).

4:   Kläder från storlek 116 o uppåt =) Massor med färg vill jag ha på kläderna i vår o sommar, Man ska bli glad av att titta på dom.
Vi har inte hunnit kika på ytterkläder o skor så jag har inte en aning om jag behöver något där =(

5:   Pressentkort på Birsta city =) H&M går oxå bra men hellst Birsta City så jag kan välja vad jag vill vart jag vill =) Jag ÄLSKAR ju att handla själv =)

6:   Nya filmer vill jag oxå ha. Börjar bli less på dom 200 filmerna jag har, Haha (Barbie, Hello Kitty, Winx eller annat.) Spar kvitto utifall ni råkar köpa en som jag har redan =)

7:   Barbie Musketördocka. Vill ha alla =)

8:   Spel  Vanliga och spel till tv-spelet V.Smile heter det =)

Ja nu ha jag lagt upp listan igen så alla som kommer på barnkalaset kan kika lite på den =)

<3 Puss Puss <3

24 Mars o min 5 Års dag =) =) =)

Ja tänk det ni nu har jag fyllt hela 5 år så nu är jag stor ska ni veta, Haha

Men jag fick inte vara upp lika länge som Fredde ändå när han va o hälsade på. Jag fick bara vara uppe till typ elva på kvällen =( Mamma tyckte det va nog då. Så dum hon är.

Sen får jag fortfarande inte sminka mig o det tyckte jag oxå va tråkigt =( Men men, Jag är ju 5 år iallafall.

Nu ska ni får höra om min dag =)

Den började med en massa paket från Mamma, Bobbas och Thilo =) Jag fick choklad, chips, kossa ostar, och tablettaskar. Haha roliga pressenter va?
Kanske inte så roliga men goda är dom. O sen va det ju så att jag fick en peng med i varje paket, Haha =)




520kr fick jag av Mamma, Bobbas och Thilo o sen fick jag 300kr av Pappa som han hade satt in på Mammas konto =)

Efter paket öppning och tårt frukost åkte, Jag Mamma och Fredde på Toys R Us där jag fick handla för alla mina pengar plus lite mer som jag fick av Fredde och Mattias =)


Allt detta fick jag för pengarna =) Ett kylskåp, ett matbord, en tvättstuga och 2 barbie målarböcker fick jag av Mamma, Bobbas, Thilo och Pappa och paketet som står längst bak med pool settet fick jag av Fredde och Mattias =)










Sen va det fika dags i lokalen ute på gården =) Gott gott.


Efter det va det dags för mig att sura =( Jag fick inte öppna mina nya barbie saker i lokalen och jag fick inte gå in o leka hemma heller =( DUMMA MAMMA!!!


Så här sur va jag då plus att jag hade ramlat o gjort illa knät som ni kanske ser =)

Men sen kom Morbror Ante o hans tjej o då blev jag glad igen =) Då fick jag nämligen en tatueringssats  så att jag kan tatuera mig själv o den fick jag lov att öppna så då blev jag super glad o så kunde jag vara med på resten av mitt kalas.

När alla hade fikat färdigt och åkt hem så fick jag äntligen ta med mig Cleo hem o där väntade ett bamse stort paket på mig som Morfar, Sara och Oliver hade varit in o lämnat till mig =)
Det va en jätte stor hylla som jag ska ha som barbie hus =)
Mamma började genast att skruva ihop den och möblera om mitt rum =)


Såhär såg mitt rum ut innan Mamma städade och möblerade om det =(


O så här fint blev det efter =) jag är super duper nöjd =)


Prupp på er, hahahahahahahahaha =)


Nu ska ni få se alla fina pressenter jag ha fått oxå =)


Den här hyllan fick jag av Morfar, Sara och Oliver, Det är en våning till men jag ville visa hur fint det blev i barbie huset =)



Den här fick jag oxå av Morfar, Sara och Oliver =)





Det här fick jag av Mormor o Mats =)


Den här super söta blommon fick jag oxå av Mormor o Mats =)


Den här dockan med hunden fick jag av Sanna, Fredrik, Enya och Theo plus att jag fick ett sett med lite handväskor, skor och smycken till barbie dockorna =)


Det här fick jag av Maria, Jonas och Emma. Det är en bok där grunderna till flera hus är målade o sen ska man använda sig av klistermärken och pennor för att möblera =) Jätte roligt tycker jag att det är =)


Ett pressentkort på 250kr fick jag av Hans och Inga =)


Det här fick jag av Gunilla, Peter, Andreas och Stina =)


Det här fick jag av Ante och Zanna =)


Ja men sisådär då, nu hoppas jag att jag har fått med allt annars får ni säga till o skälla lite på mig, Haha

Nu ska jag ut o busa så vi hörs ;P

<3 Puss Puss <3



Onsdag =)

Haha vilken fin rubrik jag hade på förra inlägget =)
Idag är det Onsdag och jag har igentligen inte så mycke att berätta för er. Mina dagar är ju rätt lik varandra =)
Leker me Cleo fr det mesta som vanligt.

Jag har ju även varit på dagis såklart och idag fick jag följa med på Kulturmagasinet o kika på dockshow =) Jätte spännande o roligt va det att få åka iväg med bussen tillsammans med alla mina kompisar =)

Hemma har jag varit ute o lekt lite och när Mamma kom hem passade jag på att ta med mig Cleo in till mig för att få lite hjälp med städningen av mitt rum. haha =) Man får ju inte va dum inte. Mamma ha ju sagt att det måste vara färdigt innan lördag eftersom jag fyller år då =)

Jag o Mamma har även delat ut kort till mina kompisar här hemma på gatan. Det står att alla är välkommen på kalas =)


Ikväll ringde min Farmor till mig o Mamma o  pratade lite. Hon ville fråga vad jag önskar mig och så ville hon fråga om hon kunde få låna mig lite nån dag under påsken. O det är ju självklart att jag ska hälsa på dom lite oxå =)
Ska bli såååååå Roligt =)

Pappa ringde oxå nu på kvällen. Han berättade lite om mitt nya rum som jag ska få i hans nya lägenhet =) Ska bli roligt att se hur det blir =)

Men nu ni, nu måste jag nog ta o krypa ner i sängen så jag orkar med morgondagen =)
Nyduschad o mätt i magen =)

<3 Puss Puss <3

Maskeraden, restenn av veckan och Helgen =)

Maskeraden va hur rolig som hellst och jag va helt klart finast, Hehe.
Vi dansade o lekte o åt en massa gott =)

Ja ni, resten av veckan ha jag busat med mina kompisar som vanligt. Jag har fått plocka fram min cykel oxå men jag har glömt hur man gör när man cyklar, Haha. Nä men det tog en stund innan jag tog mig iväg med tjejerna.
Jo då, jag  har stödhjul på men det gick som inte så bra ändå. Men nu ha jag lyckats hä sönder stödhjulen så nu blir det till att lära sig cykla utan. Mamma tycker att jag är stor nog för det nu, men jag är såååå feg =(
Men det ordnar sig nog ska ni se =)

I helgen har Annie, Emilia, Angelina och Anton varit hos oss o myst, Vi har haft det super bra o roligt. En massa bus, lek o tv spelande har det blivit för oss alla.
Emillia sov hos sin Mormor sista natten o tur va väll kanske det eftersom hon fick magsjuka. Det vill ju inte vi ha.
Annie hann bara hämta Emilia på söndagen så kräktes hon på vårat vardagsrumsgolv =( Inte alls så kul för henne men jag va som tur va inte inne jag så jag slapp se det. Jag hade gått för att leka med mina kompisar jag eftersom dom ändå skulle åka.

Idag är det en sån där skit tråkig måndag igen. Alla mina kompisar ha ju varit på dagis o skolan men jag är hemma jag =(

På eftermiddagen och kvällen ha jag busat med Cleo =) Vi har även varit på kiosken o handlat lite. Jag fick följa med Cleo o hennes Mamma dit o efter vägen träffade vi på Mamma så jag fick en liten peng av henne så jag oxå kunde köpa något =)

Men nu är det dags för sängen. Imorgon är det dagis o Mamma ska gå med mig dit =)

Natti Natt
<3 Puss Puss <3







Maskerad =)

Ja imorgon är det ÄNTLIGEN dags för maskerad på Dagis o det ska bli sååååå roligt.

Jag, Mamma o Morfar va ju till Sörberge igår för att hyra maskerad kläder, Men vi åkte därifrån utan. Dom hade ju bara gammla kläder. Det va som att kliva in i en gammal tants garderob. Inget alls för mig =(

Men jag har ju världens bästa Morfar som tog med mig på Toys R Us istället o där fick jag köpa en Tingeling klänning =) ÅÅÅÅÅh den är sååååååååååå fin =)

TACK SÅ JÄTTE MYCKE =)


















Haha det blev väldigt många Tingeling bilder här men jag ville bara visa hur mycke jag tycker om min fina klänning =)




NEJ Mamma jag har inte sminkat mig. Jag har inte använt  läppstift jag lovar.



Ja det va allt från mig idag det, Nu ska jag sova =)

Natti Natt.

<3 Puss Puss <3

Önskelista till 5 Års kalaset

Ja jag ska försöka mig på att skriva något iallafall.

1:   EXPEDIT Bokhylla med 16 Fack. Fyra på höjden o fyra på bredden. VIT ska den vara o kostar 995kr
2:   Lådor till hyllan. Jag vill ha 4 st som passar bra till dom 4 nedersta facken på hyllan. Svarta eller Vita

3:   Barbie möbler och andra roliga tillbehör =) Hyllan ovan ska bli ett barbiehus, varje fack ska vara ett rum så jag behöver massor med möbler. Alt från kök till cyklar o annat, haha (Det behöver inte vara av märket barbie, bara dom passar en barbie så är jag nöjd =) )

4:   Kläder från storlek 116 o uppåt =) Massor med färg vill jag ha på kläderna i vår o sommar, Man ska bli glad av att titta på dom.
Vi har inte hunnit kika på ytterkläder o skor så jag har inte en aning om jag behöver något där =(

5:   Pressentkort på Birsta city =) H&M går oxå bra men hellst Birsta City så jag kan välja vad jag vill vart jag vill =)

6:   Nya filmer vill jag oxå ha. Börjar bli less på dom 200 filmerna jag har, Haha (Barbie, Hello Kitty, Winx eller annat.) Spar kvitto utifall ni råkar köpa en som jag har redan =)

7:   Barbie Musketördocka. Vill ha alla =)

8:   Spel  Vanliga och spel till tv-spelet V.Smile heter det

Ja det va lite saker det, kommer inte på nå mer en detta är det jag mest vill ha. Det jag vill ha mest står överst på listan o sen neråt, Hehe =)

Vet att vi tidigare har sagt lekhjälm men det känns väldigt onödigt nu när det inte ens finns nå snö i backen på dagis så den vill jag INTE ha nu. Den önskar jag min i Julklapp istället =)



Klämmer in här oxå så att ni vet ni som funderar.

Det kommer bli 2 kalas som vanligt fast ändå lite annorlunda.

Lördagen den 24 Mars klockan 13,00 Är det kalas hemma hos oss Då är såklart alla som vill komma väkommen =)

Lördagen den 31 Mars kommer jag ha barnkalas ute i lokalen på området. Det blir Disco kalas. Då kommer lite dagis kompisar o mina vänner här från området vara bjudna plus Nellie, Emelie och Emma =)


Det kommer inbjudningskort till Barnkalaset =)

Kram på er så länge <3






lång dag

Ja eftersom jag vaknade innan Mamma åkte på jobbet idag så har det varit en lååååååååååång dag. Men jag har lekt en massa med mina kompisar =)

Vi har varit lite här o lite där o busat.

Ja ni så mycke mer än så hade jag inte att berätta idag o nu är jag jätte trött o vill bara mysa ner mig i sängen o äta mina Jordgubbar som jag fick av Mamma idag. Tycker det är godare med sådant ja, Vill inte ha nå godis.


Men vi kanske hörs imorgon hörrni =)

NattiNatt
<3 Puss Puss <3

Tihihahahoho

- Mamma, vi har fått 2 nya tjejer på dagis
- Jasså, vad är det för tjejer då?
- Dom är tvillingar o heter Lilly och My
- Okej, Kan du se skillnad på dm då?
- Ja det kan jag, den tj...nä den som är lite större det är Lilly och hon som är smal hon heter My =)

Man får inte säga Tjock bara så ni vet, för då är man inte snäll.

Jag har varit på dagis hela veckan jag. Eller Tisdag, Onsdag och Torsdag såklart. Har haft lika roligt som vanligt även fast det har varit lite barn på dagis denna vecka. Många som varit lediga o är o åker slalom o massa annat skoj.
Man jag har ju haft tur att Lilly o My har börjat på dagis nu så jag har ju lekt med dom hela tiden jag.

Mamma o Thilo dom ha ju bara varit hemma o varit sjuk den här veckan så jag har varit med mina kompisar hela dagarna efter dagis. Men det gör ju inte mig något eftersom jag älskar mina kompisar. Det är ju inte roligt att vara hemma o ha tråkigt.

Synd bara att endel av mina vänner är sjuk o endel är i fjällena o nån är hos sin Pappa. Ja jag ha inte haft såå många att välja på men det har gått bra ändå.

Men vet ni?? Jag längtar efter sommaren, Då ska jag va ute hela tiden o busa =)

Men nu ska jag sova.

<3 Puss Puss <3

Kusin =)



Ja nu ni ha jag fått en kusin till. Tänk att jag har 3 kusiner nu. Moster Sandra o Henke ha fått en liten pojke =)



Morgon mys =)

Ja det blev inge sova över hos Cleo. Vi blev lite ovänner igår så då sov jag hemma istället o det va såå skönt =)


Idag har vi myst på lite hemma o sen gjorde vi oss klar för kalas hos Morfar. Eftersom jag va färig ett bra tag innan vi skulle åka så gick jag hem till min nys granne. Hon är 4 år och heter Sol. Jag har aldrig lekt med henne förut så det va spännan de o jätte roligt =) synd bara att vi inte hann leka nu när vi kom hem från kalaset hos Morfar. Men jag har ju fått leka med alla barn som kom dit istället =)

En jätte rolig dag ha jag haft o nu är jag helt slut så jag tar o kryper ner o sover lite =)

Natti Natt

<3 Puss Puss <3




Veckan Morfar och Idag =)

Det ha igentligen inte hänt nå speciellt i veckan tro jag. Har som vanligt varit på dagis o busat o efter det ha jag lekt med kompisar =)

I Torsdags va mamma på utveckligssamtal på dagis och där fick hon som vanligt höra hur duktig jag är. Världens goaste o gladaste tjej, samtidigt som jag kan vara lite bestämd. Och jag är väldigt gärna lite fröken o Mamma över mina kompisar o det tycker mina fröknar är såååå gulligt.
Marie berättade även för Mamma att jag är väldigt frammåt och tar för mig. Jag har inga problem alls med att ställa mig upp inför en större grupp och berätta en saga som jag hittar på =) Det tyckte Mamma va jätte roligt att höra eftersom hon själv aldrig varit så o hon har hoppats på att jag skulle bli mer åt det hållet =)
Ja Marie hade bara braiga saker att berätta för Mamma =)

I Fredags va jag till tandläkaren o fixade det sista så nu är mina tänder i toppskick igen =)
Jag va så duktig så att tandläkaren gick o hämtade den bästa leksakslådan dom hade och i den fick jag välja 3 saker =)

Sen på kvällen kom Morfar, Sara och Oliver hit o bjöd på mat o fikade med oss =) Morfar o Sara har ju varit utomlands så dom kom hit med lite paket till oss =)


Kolla vilken fin handduk jag fick =)


Detta är ett jätte stort vykort med en 3D bild på. Jätte fin den oxå =)
Sen fick jag även ett stort rör med Smarties som det va en Askungen figur uppe på =)

TACK Så jätte mycke Morfar och Sara <3

Men jag ha ju "Glömt" en sak...



GRATTIS MORFAR!!! =)
Ja Morfar har ju fyllt år ju, Hihi

Så imorgon Söndag ska vi på kalas =)

Men nu ska jag berätt om vilken braig dag jag har haft idag =)
När jag klev upp kröp jag ner i soffan o tittade på lite barnprogram tills alla andra vaknade. Då åt vi frukost o sen satt jag o Mamma o spelade spel i en timme på morgnen. Efter det bakade vi lite muffins och chokladbollar o sen gick jag hem till Cleo o lekte lite tills vi kom på att vi ville pyssla o måla. Då fyllda Mamma hela köksbordet med färg, papper glitter, lim, tejp o massa annat roligt o den satt vi i 2 timmar o pysslade o hade roligt =)







Nu ska jag springa över till Cleo för jag ska sova hos henne =)

<3 Puss Puss <3

RSS 2.0