Midsommar Helgen =)

Mamma, Bobbas, Morbror Fredrik och Tigra kom o hämtade mig på dagis =) Fredrik hade brättomt så vi åkte direkt därifrån till Graninge =)

När vi kom fram släppte Fredrik o Bobbas av mig, Mamma och Tigra o sen åkte dom in till Solle o bytte däck på Fredriks bil. Jag o Mamma myste på ensam i Graninge i solen. Nellie va med oss oxå medans hennes Mamma åkte in till Sollefteå o köpte en säng.

Bad hos Mormor =)
Jag o Nelli efter badet =)Så trött man kan vara dåManikyr med Jessika



På Midsommarafton Plockade vi blommor, Badade, Lekte massa lekar, åt god mat, byggde barkbåtar o tävlade med dom. Ja det hände massor med roliga saker. Vädret hade kunnat vara bättre tycker jag men vi ska inte klaga, det hade ju kunna regna hela dagen oxå.



Mammas barkbåt. Delad vinnare med min båt i finast båt =) Min Påskbåt. Jag har själv valt vad jag ville ha på den =) O vann gjorde jag oxå =) är släpper vi i båtarna =) Vinnarna av tävlingen. Gunn kom först över mållinjen o Britt hade gjort båten =)
Bild
Nr 4: Mammas barkbåt =)
Nr 5: Min Barkbåt =)
Nr 6: Starten på tävingen
Nr 7: Snabbaste båten. Gunns båt men Britt hade tillverkat den =)


Dagen efter Midsommar



Fiskar =) Livrädd för fiskarna

Det va jätte roligt att fiska men jag va jätte rädd för fiskarna. När jag såg att flötet försvann under vattnet så skrek jag bara.
Vågade inte ens hålla i pinnen med fiskarna på när Mamma o Momma skulle knäppa kort.

på söndagen åkte vi hem till Sundsvall igen. Jag, Mamma, Bobbas o Tigra åkte bussen. Fredrik jobbar ju i Högakusten nu så han skulle ju inte hem.
Morfar hämtade oss på Navet när vi kom fram o körde oss hem =)

På Måndagen va det varmt o skönt ute =)




Jag va så trött efter den dagen att jag somnade sittandes i soffan =)

På Tisdagen va både jag o Mamma lediga så vi tog o följde med Sara, Oliver, Sarah, Ellie, o Chelsie ut på Tranviken o solade o badade. (Ursäkta stavningen på namnen om nått är fel. Hehe)
Chelsie är iallafall en släckting till Sara från Amerika, Hon pratar bara Engelska så jag fattade inte ett ord av vad hon sa. Hehe

Bad på Tranviken med Sara, Oliver, Sarah, Ellie och Chelsie



Avslutade dagen hemma hos Morfar o Sara =)


Idag är det Onsdag o Mamma ha jobbat morgon o Eftermiddag. Jag ha varit på dagis o busat fram till 13 o sen va jag med Mamma en stund. När hon kom hem från jobbet fick jag ett nagelack av Mamma =) Mamma började måla mina naglar men hann inte ens måla hela handen innan jag hade somnat. Haha

<3 Puss Puss <3

Söndag hela dagen =)

Idag ha vi bara tagit det lugnt. Vi tog sovmorgon allihopa fast Josefine o Ante sov längst. Haha.
Jag har varit ute o lekt med mina kompisar o så fick jag en ny film av Mamma som jag o Alex satt på en madrass i vardagsrummet o såg på. Den tyckte jag va bra =)

Glömde att berätta om mina prickar igår. Hehe
Jag va i "skogen" o lekte igår, Klättrade i ett litet träd o så ramlade jag ner på marken o där växte det sådanna där dumma blommor som Mamma sagt att an inte får plocka Brännässlor tro jag dom heter. Jag vart alldeles prickig på armen o det va inge skönt. Mamma hädde på salubrinsalva o så satte hon ett STORT plåster över det så de gick över ganska fort =)
Så nu har jag provat på dom blommorna o nu fattar jag varför jag inte får plocka dom.

Jag o Mamma har städat lite idag oxå. Efter att Mamma bett mig om hjälp ett par gånger så hjälpte jag henne med mitt rum iallafall =) Då blev Mamma glad =)

Men nu ska jag springa ut till Alex o leka igen.

<3 Puss Puss <3

Uppdatering

Det blir en del bilder i detta inägg, va ju som några dagar sedan jag skrev nått. De är lättare att minnas med bilder =)


Tisdagen den 15 Juni kom Morbror Mattias till oss. Han ville umgås med oss o så skulle han på MQ rean som starta klockan 7 på Onsdag morgon. Han är bra knäpp han =) Han kom till oss på förmiddagen så vi han göra massa bus =)
Vi va tex ner till lekparken vid Pizzerian =) Det tyckte jag va jätte roligt.


Ja där ha ni en Massa bilder på de =)


Onsdagen den 16 Juni fick jag vara på dagis i ca 2 timmar =) Då kom Momma o Mamma o hämtade mig för vi skulle åka på Birsta o kolla med Momma o Mattias. Det blev lite kläder o annat kul =)
Vi träffade även Josefine o Ante där =) Jag fick en glass av dom.
När vi varti klart på Birsta körde Momma hem oss eftersom Mamma skulle på möte på Alnö Bageri. Jag fick vara hemma med Bobbas o busa ja =)

Torsdagen den 17 Juni fick jag komma hem tidigt från dagis =) Det va halv fint väder så det slutade  såhär =)




Så här trött va jag efter den dagen. Mamma skalade potatis o jag orkade inte vänta. Haha

Den 18 Juni va Mamma o Bobbas på sjukhuset o kollade på mitt syskon som ligger i Mammas mage =)
Mitt syskon som ligger i Mammas mage =)
Här är den lilla =)



Här låg jag o sov när Mamma, Jossan o Ante kom hem i Fredags =)
Mamma hade varit o jobbat på Alnö Bageri o jag va så trött så jag vägrade vakna som vanligt.


Den 19 Juni är det idag =)
Vi har varit ute o åkt båt med Morfar, Sara o Oliver. Vi åkte till stan för att Morfar ville tanka båten o sedan la vi till i gästhamnen o klev iland. Vi gick in på stan en sväng o tittade på de omtalade brölloppet o så åt ja glass o korv =)
När vi lagt till hemma på Morfars brygga va det middagsdags så vi hoppade in i bilen o åkte på ica o handlade o sedan hem i grillade. Blev sen middag me de va gott o jag hann leka med mina kompisar en stund =)
På kvällen blev det mys med chips o godis =)






Ja det va båtturen o stadsturen i bilder det =)

Nu är det natten

<3 Puss Puss <3

Ljusdal =)

Ja i Lördags åkte vi till Ljusdal. En lång bilresa va det dit men de gick bra ändå. Jag va vaken hela vägen dit ja. Mamma tyckte att jag skulle sova eftersom det skulle bli en lång kväll, men jag ville titta på allt vi åkte förbi =)

När vi kom fram till Ljusdal så åkte vi förbi några småhus som jag ville leka i men de fick jag inte för Mamma =( Att Mamma ska vara så dum hela tiden.

När vi kom fram till stugan packade vi in alla saker o bäddade o sen va det bara att hoppa in i bilen igen för att åka på Sibylla o äta korv o när vi gjort det åkte vi till festen. Oj vad mycke folk det va där. Massa barn va det oxå men från brjan va jag för feg för att prata med dom, på kvällen blev det bättre =)

När vi kom upp på hembygdsgården fick vi en macka o festis o efter det fick vi åka på en busstur o kolla på alla ställen som släckten va född o uppväxt på. Vi åkte en bit o så klev vi av o så åkte vi en bit o så klev vi av, Ja så höll vi på. På sissta stoppet passade jag på att rulla mig i en lerpöl =) Haha

När vi kom tillbaka till Hembygdsgården fick jag byta kläder o sen fick vi gå in i ett rum o lyssna på en tant som surrade en massa. Efter det va det dags för middag. Det va Potatis gratäng, kött o en massa exotiska frukter o det va bra eftersom jag ÄLSKAR vattenmelon =)
Till efterrätt fick vi Kladdkaka med grädde o hallon, det va oxå tok gott.

Sen va det lek u bus hela kvällen för mig. Jag hade riktigt roligt med dom andra barnen =)

Sent på kvällen åkte vi tillbaka till stugan, Jag somnade i bilen så jag va rätt trött.




På Söndagen klev vi upp o packade ihop alla våra saker i städade stugan o sen gick vi o åt lite frukost o sen startade hemresan med några stopp runt Ljusdal för att Moppa, Nilla o Monika ville kolla runt lite.

Sen stannade vi i hudik o åt mat. Jag åt Pannkaka o det  va jätte gott =)
Efter det åkte vi hem o tog det lugnt bara =)

Släckträffen i Ljusdal 2010Släcktträffen i Ljusdal

Släcktträffen i Ljusdal 2010Släcktträffen i Ljusdal 2010Släcktträffen i Ljusdal 2010Släcktträffen i Ljusdal 2010


Släcktträffen i Ljusdal 2010 En bild från stugan där vi bodde =)


Hemresan från släcktträffen 2010Släcktträffen i Ljusdal 2010  Hemresan från Ljusdal 2010 Hudik


HemresanhemresanHemresanHemresan
Hemresan med blandade känslor =)


Fredag o mys med Morbror

Ja idag är det fredag =)
Va på dagis till efter lunch, Då kom Mamma o hämtade mig =) Jag hade precis lagt mig i vilrummet för att sova en stund men jag flög upp lika fort kan jag lova.

När vi kom hem va Annie hos oss. Hon färgade håret på Mamma o sen kom Morbror Fredrik till oss eftersom jag skulle vara med honom när Mamma jobbade.

Vid 3 tiden hoppade vi in i bilen o körde Mamma till jobbet sen åkte vi hem till Fredrik o grejjade lite. Sen åkte vi tillbaka till Mammas jobb o så fikade vi lite o sen åkte vi hem till Bobbas o så ut till Fredrik igen för han hade glömt något.

Klockan 6 slutade Mamma så då hämtade vi henne o så köpte vi med oss Pizza hem o sen ha jag lekt med Alex o Tindra en stund.

Nu ska jag sova så jag orkar med den långa dagen som kommer bli imorgon.

Natti Natt

<3 Puss Puss <3

10 Juni

Tidig morgon idag igen. O Lååååååång dag på dagis. Men jag ha haft roligt o vi ha haft jätte bra väder.
Precis innan Mamma kom hem från jobbet hade vi vattenkrig hemma =) Det va Evelina o Ullis som sprutade vatten på oss barn med vattenslangen =) Vi hade jätte roligt.

Imorgon blir det tidig morgon igen men Mamma kommer o hämtar mig tidigt, när hon åker på jobbet ska jag få vara med morbror Fredrik tills Bobbas kommer hem =)
Det ska bli roligt.

Nu är det typ dags för sängen så jag orkar med morgondagen =)

Natti Natt

<3 Puss Puss <3

9 Juni

Idag väckte Mamma mig jätte tidigt =(
Jag va jätte trött o ville bara sova, men det fick jag ju inte såklart. Både Mamma o Bobbas skulle börja jobba klockan 7 så då fick jag gå på dagig halv 7 o jag brukar börja 8 o kliva upp halv 8. Men nu va det bara att kliva ur sängen klockan 6. Inte alls nå roligt.

Men Mamma hämtade mig på dagis efter lunchen. Jag ville äta där, annars hade Mamma hämtat mig klockan 10 näe hon slutade.

Hemma ha vi myst o tittat på tv o så somnade vi båda 2. När jag vaknade stog maten på bordet, jag va såklart inte sugen på mat då, när man är nyvaken vill man ju inte ha mat.

Jag fick gå o leka med Alex en stund o komma hem  o äta sedan =)

Imorgon blir det tidigt till dagis igen o så få jag stanna tills Bobbas slutar jobba vid 4. Så det blir en lååååååååång o jobbig dag. Samma blir det på fredag.
Mamma ska jobba på bageriet så hon kan inte hämta mig, då ha jag ju ingenstans att vara.

Men nu ska jag gå ut o leka med Alex.

<3 Puss Puss <3

Jag fick ha handduken i håret så som Mamma brukar ha =) =) =) =)

Titta jag fick ha som Mamma brukar ha när hon ha tvättat håret =) Nu e jag en stor tjej =)


Dagen idag =)

Jag har varit på dagis hela långa dagen o bara busat. Bobbas hämtade mig vid 17 tiden eftersom båda han o Mamma jobba idag. När vi kom hem va jag med Alex en stund o sen gick jag hem o somnade på soffan.

Mamma försökte väka mig när hon kom hem men jag ville sova mera så jag vände bara ryggen mor henne o sov vidare. Men efter en stund flög jag upp o kastade mig i mammas famn =)

Sen åt vi middag eller va man ska kalla de. Enkelt o bra blev det tycker Mamma o jag älskar det.

Äter nudlar liggandes i soffan =)

Haha. Jag äter nudlar liggandes i soffan =) Busigt va??

Nu ska jag bada skumbad för det tycker jag är roligt o sen ska jag kramas med Mamma.
Imorgon är jag o Mamma lediga så då ska vi mysa o leka tillsammans hela dagen =)

<3 Puss Puss <3

Pizza =)

Äter Pizza =)

Här sitter jag ute o äter Mammas goda Pizza =)

Underbart =)

Oj vad det är roligt med sommar =) Jag bara Älskar det.
Så skönt att få ha mina fina sommarklänningar o sandaler o vara ute o leka från morgon till kväll. För det är jag verkligen. Går inte ens in för att äta. Vi äter ute =)

Fullt upp hela dagarna ha jag, cykla, gunga, blocka blommor, bygga sandslott ja allt man kan göra när det är sommar o sol =)

Nu fattas bara en båttur med Moppa i hans nya båt. Det ska bli riktigt roligt. Får se när det blir bara men jag hoppas på snart =)

Nu ska jag äta hemma gjord pizza ute i solen med Mamma o Bobbas =)

<3 Puss Puss<3

På väg in till stan =)

Tindra påväg till stan =)

Sedan sist!

Ja vad ha jag gjort??
Jag har varit på dagis o busat som vanligt =) O hemma ha jag såklart lekt med Alex o Lill Tindra.

Sen tro jag vi hoppar över veckan så att jag kan berätta vad jag gjorde på helgen. På fredagen kom Morbror Fredrik o hämtade oss o massa packning, sen åkte vi ut på Alnö för att hämta Mamma på jobbet. Hon hade jätte mycke att göra så vi hjälpte henne med det o sedan hoppade vi in i bilen o åkte till Graninge =)
En Momma helg ha jag haft.

På lördagen åkte vi int till Sollefteå för att titta på bilar o busa med Nova. Tyvärr så kom aldrig Nova till stan så jag fick inte leka med henne. Men jag fick mysa med Mamma, Bobbas, Fredrik, Mattias, Momma o Mats på crusingen iallafall =) När vi tittat klart på alla bilar åkte jag med Momma o Mats hem o Mamma stannade i stan. Hon skulle vara med Moster Sandra o roa sig på kvällen.
Jag hade de jätte mysigt hos Momma iallafall =)

På söndagen kom Mamma, Bobbas o Fredrik hem till Momma igen =) Mattias kom strax efter att vi ätit middagen. Han hade jobbat han.

När vi ätit maten o rabarberpajen så packade vi in i bilen o åkte hem till Sundsvall igen. Jag o Mamma sov typ hela vägen hem, Haha
När vi kom hem upptäckte vi att alla myror flyttat in till oss. Hela hallgolvet o köksgolvet o väggar o tak. Det va myror överallt. Usch så äckligt.
Mamma sprang efter dammsugarn o in i den åkte alla myrorna o sen sprang hon ut med påsen o kastade alla myror =) Sen fick hon åka på Ica med Fredrik o köpa myrmedel på sprayflaska o så sprayade hon hela hallen o köket med den så nu är alla myror borta o förhoppningsvis kommer dom inte tillbaka igen.

Sen blev det måndag då, Då va jag på dagis som vanligt. Jag tror att det va den här dagen som Jossan o Ante kom förbi o hälsade på, men jag har inte riktigt koll på det. Dom ha varit hit iallafall =) o så tror jag att det va idag vi va o fiskade med Roger, Evelina och Rasmus. Grillade korv o marsmallows gjorde vi oxå =) Gott!!

Tisdag va jag ledig från dagis o fick vara hemma o mysa med Mamma. På eftermiddagen kom Mira hem till oss med Tigra som varit i stockholm. Hon ha fått bebisar i magen =)

Onsdag va jag o Mamma till stan för att fixa Bobbas bankdosa vilket inte alls gick så bra men det gjorde inget eftersom jag fick korv o glass =) O så hade vi sån tur att utställningen av alla fantasidjur vi gjort på dagis va på stan idag, Det hade inte Mamma en aning om, Men där stog alla våra fina djur. Jag har gjort en jätte fin spindel =)

Torsdag va bara en helt vanlig dag förutom att det började tok regna när jag o Mamma skulle gå hem från dagis. Inte alls kul.

Fredag blev det lång dag på dagis igen eftersom Mamma jobbar varje fredag. När hon kom hem åt vi lite middag o sen va jag dö trött o gick o la mig.

Natti Natt Alla

<3 Puss Puss <3

RSS 2.0